Kvartersfestival 2017

Den nødvendige samtale

14-02-2018
På forårets Nørrelandsaften får vi besøg af Herdis Hansen, som er leder af Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Hun er ligeledes medlem af Det Etiske råd.

Hun siger selv om foredraget: ’Døden er et af menneskelivets grundlæggende vilkår. Men det er ikke på samme måde et vilkår, hvordan vi dør. Nogle dør på en intensivafdeling omgivet af medicinsk apparatur efter langvarig og udmattende behandling. Andre fravælger behandling og dør hjemme, på plejehjem eller på hospice.

Det enkelte menneske får ikke altid den død og det liv op til døden, han eller hun kunne have ønsket sig. Men mange gange er der faktisk noget at gøre. Det kræver, at der på rette tid og sted er fokus på det enkelte menneskes værdier, forhåbninger og ønsker. Kan den ’Den nødvendige samtale’ være et bud herpå, og hvad skal den indeholde?
Hvordan kan vi blive bedre til at tilrettelægge vores liv, så vi fortryder mindre, lever mere intenst og bliver et friere menneske?
Hvordan finder vi mod til at drøfte håb og mening for den sidste tid med vore pårørende? Hvorfor er det så svært?
Hvilke beslutninger kan jeg træffe?
Martin Luther sagde: ’Døden skal vi tale om, når den er langt væk. Når den er tæt på, skal der være fokus på det levede liv’.

Herdis Hansen vil samle disse ting op og dele med os hendes oplevelser af dette i hverdagen på Anker Fjord Hospice.

Det sker ved Nørrelandsaftenen, tirsdag 6. marts, kl. 19.30
Deltagelse koster 30 kr.

14-02-2018
Den nødvendige samtale
21-02-2018
Værktøjskassen. 'Hvordan være en Menighed efter Guds hjerte'
v. Anders Michael Hansen, Århus Valgmenighed.