Nørrelandskirkens Tværkulturelle Arbejde modtager prisen ”Stjernestunder – Tværkulturelt Centers Aktivitetspris 2019”

07-11-2019
Tværkulturelt Center er et netværk, der arbejder på at bygge bro mellem folkekirken og nydanskere, og der står adskillige danske kirker og større danske kirkelige organisationer bag arbejdet. Tværkulturelt Center er desuden en stor hjælp og støtte til de tværkulturelle og internationale initiativer, der sker rundt omkring i kirkerne i landet; ikke mindst i kraft af deres store ressourcebank af viden, materialer og idéer.

Tværkulturelt Center giver følgende som begrundelse for, at Stjernestunder-prisen i år er gået til Nørrelandskirkens Tværkulturelle Arbejde:

"Stjernestunder 2019

Det er en glæde at kunne fortælle, at Tværkulturelt Centers bestyrelse har besluttet at give årets aktivitetspris Stjernestunder til Nørrelandskirkens tværkulturelle arbejde.

Prisen, som Tværkulturelt Center har uddelt hvert år siden 2007, gives til kirkelige initiativer, der imødekommer konkrete behov hos flygtninge, asylansøgere og/eller herboende nydanskere.

Og det er netop konkrete behov for sprog, fællesskab, samhørighed og undervisning i kristendom, som imødekommes med Café Colour (sprogcafé), Café Grace (spisefællesskab), tilbud om kristendoms/dåbsundervisning for asylansøgere og bevidst inkludering og synliggørelse af asylansøgere og nydanskere i søndagsgudstjenesten.

Prisen er en anerkendelse af, at I som kirke i et mangfoldigt sogn har vist en sjælden vilje til det lange seje træk over tid og samtidig har været omstillingsparat i takt med, at virkeligheden i sogn og by har forandret sig. I dag står Nørrelandskirken for et af Danmarks ældste kontinuerlige sognekirkelige initiativer for flygtninge. Vi finder det særlig prisværdigt, at I både formår at nå nyankomne asylansøgere og samtidig ikke glemmer de herboende med opholdstilladelse og en travl dansk hverdag, hvor I tilbyder netop det, der efterspørges: Hjælp til at lære og bruge det danske sprog og få danske venner. Og så har jeres sprogcafé endda fået et forfriskende nyt navn: Café Colour!"

I weekenden 1.-3. november var en større flok fra Nørrelandskirkens Menighed med til Tværkulturelt Centers Efterårskonference, hvor de også skulle modtage prisen. Tinne Hornstrup, som blandt andet er engageret i Nørrelandskirkens dåbsundervisning for asylansøgere, var med, og hun fortæller, at der fra Tværkulturelt Center især blev lagt vægt på, at prisen var til hele kirken, og at Nørrelandskirken modtager prisen som anerkendelse for at have været aktiv i det tværkulturelle arbejde i det lange, seje træk. Det betyder også, at selvom Tværkulturelt Center i år kan fejre et flot 25 års jubilæum, så har aktører fra Nørrelandskirkens Menighed været i gang endnu længere, og det blev blandt andre Valerie og Søren Bruun, Marianne Skjølstrup og Inge-Birgit Husted takket for at have været med til at starte op.

Det forlyder, at det er den største flok, der nogensinde har været på scenen for at tage imod prisen på én gang. Tværkulturelt Center overrakte ”Stjernestunder 2019” til Inge Margrete, Nørrelandskirkens tværkulturelle medarbejder, Kurt Nielsen, Tinne Hornstrup og Marie Ammitzbøll, der alle tre medvirker ved dåbsoplæringen for asylansøgere, og en flok nuværende og tidligere deltagere ved dåbsundervisningen. Hele flokken sagde tak ved i kor at synge Soltane Ghalbam toi Isa.

07-11-2019
19-11-2019