Billedserier
Hent Adobe Flash player
Nørrelandskirken
Fotograf Finn Brose
Nyhedsbrev
Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Hvis du taster dit mobilnummer kan du desuden vælge at modtage SMS’er for bestemte interesseområder.

Venskabsfamilier


En god start i et nyt land

Vi kender sikkert alle til det at flytte til et nyt sted og være spændt på om man finder nye venner på der. Det er endnu mere afgørende, når man flygter til et fremmed land og netop her har kirken en særlig opgave.

I dette år er der også kommet flygtninge til Holstebro og vi vil gerne være med til at sikre at de bliver taget godt imod og falder godt til. Og her er venskaber helt centralt. Der er brug for venner, der tålmodigt lytter når man vover at tale et nyt sprog. Venner der vil lægge øre til ens historie og frustrationer. Venner der vil give én oplevelsen af at være kendt, selvom man er fremmed. Venner som kommer til middag og hygger sig sammen med én. Og meget mere ...

Er det ikke svært, at få taget hul på sådan et venskab?

Nej, faktisk ikke - for gæstfriheden er stor i mange nydanske hjem. Er man blot tålmodig, så vil man opleve hvilken gave det er at have et venskab der går på tværs af religion, kultur og sprog - og opdage hvor meget vi som mennesker har til fælles, selvom vi er forskellige.

Nørrelandskirken formidler den første kontakt mellem dig og den nydanske familie - og ved det første besøg kommer én fra kirken med.

Hvad kræver det?

At du vil sætte tid af til venskabet. At kan tænke kreativt, når det er svært at forstå hinanden - man kan komme langt med fagter og kropssprog. Og endelig skal du være indforstået med, at i den første tid er det dig der kommer til at tage initiativet og bære ansvaret for venskabet ... men med tiden vil du opleve, hvor dybt berigende et tværkulturelt venskab er.

Hvis du vil vide mere om at være venskabsfamilie, så kontakt:

sognemedhjælper Marianne Skjølstrup
tlf. 23 10 96 75
ms@noerrelandskirken.dk
Nyheder
17-10-2018
Nørrelandskirken i Holstebro søger sognemedhjælper
Med særligt fokus på fællesskaber for voksne, diakoni og det tværkulturelle.

Vil...
Kalender
21-10-2018
Gudstjeneste v. Carsten Ørum Jørgensen
Under prædiken er der Børnekirke.
21. s. e. trinitatis
Nørrelandskirken  |   Døesvej 1  |   7500  Holstebro  |   97424545  |   info@noerrelandskirken.dk