Fødsel

Hvad skal man huske?

En fødsel bliver i dag anmeldt direkte til bopælssognet af jordmoderen.
Forældre, der er gift skal derfor ikke selv anmelde fødslen. Barnet bliver automatisk registreret og forældrene får fælles forældremyndighed.

Er forældrene derimod ugifte, skal faderskab anmeldes inden 14 dage efter barnets fødsel, på www.borger.dk
Moder modtager fra bopælssognet et brev med vejledning om dette få dage efter fødslen.
Yderligere vejledning findes på: www.borger.dk

Hvad må barnet hedde?

På Familiestyrelsens hjemmeside, kan du se listen over godkendte navne: Familiestyrelsen
05-06-2019