Kunst i kirken

Nørrelandskirken er præget af megen kunst

Maleren Jens Nielsen havde i en periode atelier i kirkens lokaler. I dag hænger der mere end tyve af hans stærke oliemalerier i huset.

Dertil kommer, at man i 1989 fik en kunstgave på 40 værker af ægteparret Olga og Gunnar Mørup. Værker som i dag er opstillet i kirkens gårdhave, pryder kirkerummet og hænger på væggene i menighedslokalerne.

Flere andre har gennem tiden skænket billeder til kirken. I dag finder man, foruden Jens Nielsens billeder, værker af Niels Helledie, Elof Risebye, Erik Heide og mange andre. I 1997 udkom bogen "Kirken og Kunsten på Nørreland" af Jørgen Mejdahl. Den fortæller meget mere om kunsten på Nørreland.

I 1967 blev menighedssalen taget i brug som kirkesal indtil resten af kirken stod færdig. Dette tredelte maleri af Jens Nielsen med titlen "De døde vågner" blev de første års alterbillede.

"Jakobsstigen"

af Mogens Jørgensen

'Golgata'

af Erik Heide.
Skulptur bag prædikestolen.

'I den nat han blev forrådt'

af Alexander Jarc
Hænger på gangen langs Nørrebrogade.

'Maria & barnet'

af Otto Pedersen
Skulptur i gårdhaven.
15-12-2018