Billedserier
Hent Adobe Flash player
Nørrelandskirken
Fotograf Finn Brose
Nyhedsbrev
Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Hvis du taster dit mobilnummer kan du desuden vælge at modtage SMS’er for bestemte interesseområder.

Dødsfald


Hvem skal jeg kontakte?

Afhængig af det forløb, der ligger forud for dødsfaldet kontakter man enten læge eller bedemand som det første. Lægen skal fastslå døden, og bedemanden skal hjælpe til med det praktiske omkring det skete.

Er den døde medlem af folkekirken skal man have en kontakt til kordegnekontoret. Normalt tages medlemsskab af Folkekirken som udtryk for at afdøde har ønsket en kirkelig begravelse. Personer, som ikke er medlem af Folkekirken, har ikke krav på at blive begravet eller bisat med gejstlig medvirken.

Gennem kordegnekontoret aftales begravelsestidspunkt og sted. Der bliver også skabt en kontakt til én af sognets tre præster.

Samtalen med præsten

Præsten besøger familien på hjemmeadressen eller inviterer evt. de pårørende til en samtale på kontoret.

Hensigten med samtalen er at give de efterladte luft for deres sorg og det savn man føler. Det er også i forbindelse med denne samtale, at man sammen med familien planlægger begravelsen - hvad skal der siges - hvad skal der synges. Der skal vælges salmer - 3 eller 4 afhængig af den form man ønsker. Salmerne vælges fra salmebogen.

Hvorfra kan begravelsen foregå?

Nørreland Sogn deler kirkegård med Holstebro sogn. Derfor er der mulighed for at blive begravet fra Egekapellet, Gl. Viborgvejs kapel eller Nørrelandskirken.

Gravsted

Alle aftaler omkring gravsted træffes med kirkegårdskontoret på tlf. 9740 1399
kontor@holstebrokirkegaarde.dk
Kontoret har åbent: Man.-fre. kl. 9.00-13.00 og 14.30-15.30

En hjælp til dine nærmeste

Vores erfaring som præster siger os, at det er meget værdifuldt for familien, hvis man i god tid har snakket sammen om, hvordan man gerne vil have begravelsen til at foregå. Det kan være meget svært at samtale om dette. Ofte er den syge ikke istand til at forholde sig dertil. Det gælder også samtalen med ens nærmeste, hvis det er én selv, der nærmer sig døden. Måske kan man da skrive sine ønsker ned eller evt. kontakte præsten for sammen med ham at planlægge begravelsen. Alt sammen for at gøre det svære mere udholdeligt.  
Nyheder
19-09-2019
Julegospelkoncert med GUNNERTOFT GOSPEL SINGERS
Onsdag d. 11. december kl. 19.30

Fantastisk korlyd, karismatiske solister......
Kalender
20-10-2019
Gudstjeneste v. Isak Holm
Nørrelandskirken  |   Døesvej 1  |   7500  Holstebro  |   97424545  |   info@noerrelandskirken.dk