Der er en sammenhæng mellem barnedåben og konfirmationen

Oftest bruges denne vending : "Da jeg blev døbt sagde mine forældre ja for mig. Når jeg bliver konfirmeret gør jeg det selv." Derfor stilles dåbens spørgsmål om troen på Gud også på konfirmationsdagen. Konfirmandforløbet er tænkt som en bevidstgørelse af den enkelte i forhold til kristendommen. Præsternes holdning er, at man som forældre kan sende børnene til konfirmationsforberedelsen, men at det enkelte barn selv skal tage stilling til, om han eller hun vil lade sig konfirmere på dagen.

Hvornår bliver de konfirmeret?

Konfirmandforløbet starter som regel op i slutningen af august. To timer ugentlig er der undervisning i kirken. I starten af oktober tager vi på konfirmandlejr. Lejren og den ugentlige undervisning er obligatorisk. Der stilles også krav om at konfirmanden skal deltage i et vist antal gudstjenester før konfirmationen.

Konfirmationsdagen

Nørrelandskirken har ca. 425 siddepladser men hvis man sidder tæt kan man være flere end det. Derfor er der ingen begrænsning på antallet af gæster, alle er meget velkomne i kirken.
Fotografering/videooptagelser er tilladt under hele gudstjenesten - fra det sted man sidder! Kirken arrangerer fotograf til et fællesbillede af de enkelte klasser.

Hvilken dato er der konfirmation:

Konfirmationer i 2020:
14. marts, kl. 11.00: Specialkompetence Holstebro. Afl. Storå og afd. Nørreland
8. maj: Nørre Boulevard Skolens 7. A, Nørre Boulevard Skolens  og Rolf Krake Skoles 7. årgang fra styrkeklasserne
9. maj: Balletskolen
9. maj: Sønderlandsskolen 7C
10. maj kl. 10.00: Den Kristne Friskole 7Y

Konfirmationer i 2021:
30. april: Nørre Boulevard Skolens 7. SA, Nørre Boulevard Skolens  og Rolf Krake Skoles 7. årgang fra styrkeklasserne
1. maj: Balletskolen
9. maj kl. 10.00 : Den Kristne Friskole 7Y
15. maj: Sønderlandsskolen 7C